انواع فرش دستباف بختیاری
در مورد طرحهای فرش دستباف بختیاری، باید بگویم که دارای تنوع بسیار زیادی هستند. این فرشها از تار پنبهای و پود پشمی ساخته میشوند و به همین دلیل دارای وزن پایینی نسبت به بقیه فرشهای دستباف هستند. همچنین، این فرشها از نظر کیفیت بسیار خوب هستند و برای انتخاب فرش دست دوم نیز مناسب هستند. همچنین، طرحهای مربعی و لوزی شکل که از نقش حیوانات در آنها استفاده شده، باعث شده فرش دستباف بختیاری از زیبایی خاصی برخوردار شوند. انواع فرش دستباف بختیاری شامل چهار محال و بختیاری در دو مدل قشقایی و بختیاری هستند.
طرحهای فرش دستباف بختیاری شامل ترنجی (لچک و ترنج)، سرو و کاج قابی سماوری (حقهای)، خشتی (خشتی جانوری خشتی گل و گیاه)، گلدانی شرابه (گل پتو، گلدانی خمرهای)، گلدانی و درختی و گل مینا (گل اشرافی) هستند.
فرش دستباف قشقایی چهارمحال و بختیاری
همچنین، طرحهای فرش دستباف قشقایی شامل ترنجی (یک حوض)، شکرلو (دو حوض) و بندی الوان هستند. در میان این طرحها، طرح خشتی باغی بسیار محبوب است. رنگ قالی چهارمحال و بختیاری از رنگهای شناخته شده در قالیبافی است. قبلاً مزیت اصلی فرش دستباف عشایر بختیاری این بود که زنان عشایر بختیاری در موقع کوچ کردن گیاهانی را برای رنگ کردن الیاف خود جمع میکردند و آنها را خشک میکردند. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
انواع فرش دستباف بختیاری از نظر ابعاد
برای خرید فرش دستباف بختیاری، چندین متراژ و ابعاد وجود دارد که بسته به نیاز و ابعاد خانه، میتوانید از آنها استفاده کنید. چند نمونه از انواع فرش دستباف بختیاری عبارتند از: قالی، قالیچه، کلگی، کناره، ذرع و نیم و ذرع و چارک، پشتی و پادری. هر یک از این انواع فرش دستباف، ابعاد و متراژ مختلفی دارند که در مقاله به آنها اشاره شده است. برای خرید بهترین نوع فرش دستباف بختیاری، باید به نیاز و سلیقه خودتان توجه کنید.
انواع فرش دستباف بختیاری از نظر مواد اولیه
فرش دستباف بختیاری، یکی از هنرهای قدیمی و متداول در ایران است که همچنان در حال ادامه فعالیت می باشد. در بین مشخصات انواع فرش دستباف بختیاری، یکی از ویژگی های مهم جنس الیاف و نخ های استفاده شده در آن می باشد.
فرش های دستباف بختیاری به طور کلی دارای سه بعد می باشند، طول یا تار، پود یا عرض، پرز یا ارتفاع، که همین سه وجه باعث می شود که حالت و انواع مختلفی در فرش دستباف ایجاد شود. وجود مواد اولیه باکیفیت یکی از وجه های اساسی تمایز قالی دست بافت با سایر فرش ها شده است. در این راستا، فرش ها به چند دسته تقسیم می شوند:
1. فرش های تمام پشمی: این نوع فرش ها همانطور که از نام آن ها مشخص است تار، پود و پرز هر سه از پشم حیوانات می باشد، این قاعده اصلی می باشد که در بین فرش های عشایری مشاهده می کنیم، اما امروزه در بسیاری از موارد در تار و پود از پنبه استفاده می شود و تنها پرزها پشمی می باشند.
2. فرش تمام ابریشم: فرش های دستبافی که دارای زیبایی و قیمت بالایی می باشد و در آن الیاف استفاده شده در پرز و چله از جنس ابریشم می باشد.
3. فرش گل ابریشم: در این گونه فرشها که از پشم بافته می شود تفاوتی که وجود دارد این است که در نقش ها و دور حاشیه ها به جای پرز پشمی از ابریشم استفاده می شود و معمولا نیز چله این گونه فرش ها از ابریشم است. 4. فرش کف ابریشم: این نوع فرش نیز به نوعی برعکس مدل قبلی می باشد و فرش بافته شده از پشم، تنها در زمینه خود به جای استفاده از پرز پشمی از پرز ابریشم استفاده کرده است.
5. فرش سوف: در زمینه آنها پود ضخیم و نازک بکار گرفته شده و نقش گل و بوته های آن دارای پرز بلندتر و به در اصطلاح پرزدار می باشد.
6. فرش کرک ابریشم: این نوع فرش ها که به خاطر قیمت بالا خیلی رایج نمی باشد دارای پرزی از کرک و چله ای ابریشمی می باشد که گاهاً جنس چله از جنس پنبه یا همان کتان می باشد. در نهایت، با توجه به نوع فرش دستباف، می توان از آن به عنوان یکی از عناصر دکوراسیون داخلی استفاده کرد و با توجه به طرح و رنگ آن، فضایی زیبا و دلنشین را برای خانه خود ایجاد کرد.
فرش دستباف بختیاری؛ مدرن و کلاسیک
هرچند فرش دستباف بختیاری همیشه اصالت خود را حفظ کرده، اما امروزه به خاطر تغییر سلیقه فرش بختیاری علاوه بر کلاسیک به صورت مدرن هم بافته میشود. فرش مدرن و کلاسیک دو دسته بندی مهم برای فرش های دستباف و ماشینی است. فرش کلاسیک با طرح ها و نگاره های سنتی و قدیمی بافته می شود و از رنگ های ملایم و آرامش بخش استفاده می کند. در مقابل، فرش مدرن با طراحی های مینیمال و اشکال هندسی ساده و حجیم بافته می شود و از رنگ های گسترده تر استفاده می کند. اگرچه فرش کلاسیک هنوز هم بیشترین تولیدات فرش را تشکیل می دهد، اما با توجه به خواست و درخواست مردم، تولیدات فرش مدرن نیز در حال گسترش است. در هر صورت، هر دو نوع فرش دستباف و ماشینی خودشان را دارای جاهای خاص و محبوب در بازار دارند.
5. فرش سوف: در زمینه آنها پود ضخیم و نازک بکار گرفته شده و نقش گل و بوته های آن دارای پرز بلندتر و به در اصطلاح پرزدار می باشد.
6. فرش کرک ابریشم: این نوع فرش ها که به خاطر قیمت بالا خیلی رایج نمی باشد دارای پرزی از کرک و چله ای ابریشمی می باشد که گاهاً جنس چله از جنس پنبه یا همان کتان می باشد. در نهایت، با توجه به نوع فرش دستباف بختیاری، می توان از آن به عنوان یکی از عناصر دکوراسیون داخلی استفاده کرد و با توجه به طرح و رنگ آن، فضایی زیبا و دلنشین را برای خانه خود ایجاد کرد. برای خرید فرش دستباف بختیاری به فروشگاه ما مراجعه کنید.
قیمت فرش دستباف بختیاری
با توجه به جنس فرش بختیاری همچنین سختی بافت همیشه قیمت این فرش بالا است و همچنین قدمت فرش هرجه بالاتر باشد، قیمت ان نیز بالاتر است. برای خرید فرش دستباف بختیاری به فروشگاه ما مراجعه کنید.
رجشمار فرش دستباف بختیاری
“رجشمار فرش دستباف بختیاری” یکی از مهمترین مشخصه های “خرید فرش دستباف بختیاری” است که می تواند کیفیت، قیمت و ظرافت یک فرش را تا حدودی مشخص کند. تراکم نیز به عنوان یکی از معیارهای مهم در تقسیم بندی فرش دستباف بختیاری مطرح است. فرش درشت باف با رج شمار بین ۱۵ تا ۳۰ رج، فرش نیمه ریز و ریزباف با رج شمار از ۳۰ تا ۴۵ و از ۴۵ تا ۶۰ رج به بالا و فرش ممتاز با رج شمار بالای ۹۰، به ترتیب در سه گروه مهم تقسیم میشوند. فرش ممتاز بختیاری دارای قیمت بالاتری نسبت به سایر گزینه هاست و نمونه های جدیدی از آن در نمایشگاه ها ارائه می شود که ادعای هزاررج را دارند.
این مقاله به بررسی انواع فرش دستباف پرداخته است که بر اساس نوع بافت آنها به سه دسته تقسیم شدهاند. این سه دسته شامل فرش تمام لول، فرش لول و فرش نیم لول هستند. فرش تمام لول دارای بافت محکم و فاصله کم تارهاست، در حالی که فرش لول دارای بافت کمتری و فاصله بیشتری بین تارهاست. همچنین، فرش نیم لول دارای قوس گره با زاویه ۴۵ درجه است. در این مقاله، تلاش شده است تا هر آنچه در مورد انواع فرش دستباف باید بدانید به طور دقیق بیان شود. در صورتی که هرگونه سوال یا ابهامی در مورد سرفصلها و مطالب گفته شده در این مقاله دارید، میتوانید آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
رنگ فرش دستباف بختیاری
رنگ قالی چهارمحال و بختیاری یکی از رنگهای شناخته شده در قالیبافی است که از گیاهانی برای رنگ کردن الیاف قالی استفاده میشود. در گذشته، زنان عشایر بختیاری در موقع کوچ کردن، گیاهانی را برای رنگ کردن الیاف خود جمع میکردند و آنها را خشک میکردند. سپس، این گیاهان در آب جوشانده شده و مایه رنگین آنها بیرون آورده میشد.
با استفاده از روشی طبیعی و با استفاده از دندانه آب انار ترش، رنگهای طبیعی کیفیت داری تهیه میشد. اما به دلیل سختی این روش، روش رنگرزی با استفاده از مواد شیمیایی به جای آن به کار گرفته شد. نوع و شیوه انتخاب رنگ از مهمترین خصوصیات شناخته شده در فرشهای دستباف بختیاری است.
از برجستهترین ویژگیهای رنگهای فرش چهارمحال و بختیاری، رنگ لاکی و رنگ سبز فرشهای بختیاری است که با بقیه مورد های مشابه در فرش های ایران متفاوت است. رنگهای به کار رفته در این فرشها اکثرا در زمینههای آبی روشن، قرمز، آبی سیر، سبز، زرد و نارنجی است. به عنوان یک هنر دستی، قالیبافی از اهمیت بسیاری برخوردار است و رنگهای استفاده شده در قالیها، از جمله عواملی است که آنها را به یک اثر هنری زیبا و ارزشمند تبدیل میکند. برای خرید فرش دستباف بختیاری با انواع رنگ به فروشگاه ما مراجعه کنید.